Spela biljard på Söderbiljarden

Till Söderbiljarden kan alla komma för att njuta av biljard i många olika former, både proffs och amatörer platsar här. Det anordnas även regelbundna tävlingar där alla kan delta, oavsett kunskapsnivå – läs mer om detta längre ner på sidan.

Priser biljardspel
Måndag-Torsdag 70:- per person och timme
Fredag-Lördag: 80:- per person och timme

Är ni fler än 3 i sällskapet så betalar ni för max 3 personer per bord.

Poolbord från Brunswick

På Söderbiljarden hittar du totalt 19 Biljardbord, 14 av dessa är poolbord tävlingsklass. Borden är alltid välservade och i bra skick, hit kan du komma om du verkligen vill njuta av biljardspelet.

Carambolebord från Søren Søgaard

Är du en av dem som föredrar carambole istället för pool? På Söderbiljarden hittar du 3 bord som även dessa är i toppklass. Har du aldrig tidigare testat eller är osäker på reglerna så finns det nästan garanterat någon som hjälper dig på plats.

Biljardtävling i 5:a-9:a med poänghandikapp


På Måndagar hålls biljardtävlingar i spelet 5:a-9:a, det är BK Söder som håller i tävlingarna och alla kan vara med och delta. Starttiden är 18.30 och startavgiften är 150 kronor, då ingår även uppvärmningsmöjlighet från kl. 18.00.

Vad är Pool? Och vad är Carambole?


Pool är ett samlingsnamn för biljardspel som spelas på biljardbord med 6 hål, även kallade fickor. Däremot faller inte Snooker in i denna kategori eftersom detta spelas på större bord med mindre hål. Det finns många spel inom Pool men de vanligaste är 8-ball och 9-Ball.

Carambole spelas till skillnad från Pool på bord helt utan fickor, spelet går istället för att sänka bollar ut på att utföra kombinationer av att studsa bollar mot sidorna (vallarna) och att träffa de andra bollarna på bordet. Även i detta spel finns det flera variationer men den vanligaste är trevallars Carambole.