Poolbord från Brunswick

På Söderbiljarden hittar du totalt 15 Biljardbord, 11 av dessa är poolbord från Brunswick av tävlingsklass. Borden är alltid välservade och i bra skick, hit kan du komma om du verkligen vill njuta av biljardspelet.

Carambolebord från Søren Søgaard

Är du en av dem som föredrar carambole istället för pool? På Söderbiljarden hittar du fyra bord som även dessa är i toppklass. Har du aldrig tidigare testat eller är osäker på reglerna så finns det nästan garanterat någon som hjälper dig på plats.

Spela biljard på Söderbiljarden


Till Söderbiljarden kan alla komma för att njuta av biljard i många olika former, både proffs och amatörer platsar här. På Söderbiljarden är åldersgränsen 20 år, är du yngre så kan du givetvis besöka oss i målsmans sällskap.

På Söderbiljarden anordnas regelbundna tävlingar där alla kan delta, oavsett kunskapsnivå. Du kan läsa mer om detta under nästa rubrik.

Är ni intresserade av att arrangera ett evenemang för företag eller större sällskap är även detta möjligt, läs mer på startsidan under rubriken ”Företagsevenemang och större sällskap”.

Biljardtävlingar på Söderbiljarden


På måndagar hålls biljardtävlingar i spelet 5:a-9:a, det är BK Söder som håller i tävlingarna och alla kan vara med och delta. Starttiden är 19.00 och startavgiften är 100 kronor, då ingår även träningsmöjlighet från kl. 18.00.

Vad är Pool?


Pool är ett samlingsnamn för biljardspel som spelas på biljardbord med 6 hål, även kallade fickor. Däremot faller inte Snooker in i denna kategori eftersom detta spelas på större bord med mindre hål. Det finns många spel inom Pool, de vanligaste är Eight-ball, Nine-Ball samt 5:a-9:a vilket är en variant av Nine-ball.

Vad är Carambole?


Carambole spelas till skillnad från Pool på bord helt utan fickor, spelet går istället för att sänka bollar ut på att utföra kombinationer av att studsa bollar mot sidorna (vallarna) och att träffa de andra bollarna på bordet. Även i detta spel finns det flera variationer men den vanligaste är trevallars Carambole.